fbpx
hautakivi kissalle

Tyylikäs muistomerkki rakkaan lemmikin haudalle

Nyt olen vapaa ja mukana tuulen, 

saan kulkea rajoilla ajattomuuden. 

Olen kimallus tähden, olen pilven lento, 

olen kasteisen aamun pisara hento. 

En ole poissa vaan luoksenne saavun,

mukana jokaisen nousevan aamun. 

Ja jokaisen tummuvan illan myötä, 

toivotan teille hyvää yötä.”

Blogiartikkeli sisältää affiliate-linkin, joka on merkitty (*)-merkillä.

Lemmikin kuolema jättää aukon päivittäisiin rutiineihin ja siitä toipuminen voi viedä kauan aikaa. Joillekin ihmisille lemmikki voi olla jopa läheisin tai ainoa ystävä, joten lemmikin poismeno voi aiheuttaa suuren elämänmuutoksen. Yksi tapa kunnioittaa ja vaalia muistoja omasta rakkaasta lemmikistään on muistomerkin hankkiminen lemmikin haudalle.

Jonna Sirkkiä on suunnitellut Cheriest -muistomerkit opiskellessaan muotoilijaksi. (*) Cheriestin tarina alkoi siitä, kun Jonnan tuttavan koira menehtyi ja hän halusi kunnioittaa muistoa asettamalla haudalle muistomerkin. Mieluista muistomerkkiä ei kuitenkaan löytynyt ja hän pyysi Jonnaa suunnittelemaan klassisen tyylikkään muistomerkin koiransa haudalle. 

muistomerkki lemmikin haudalle
Muistomerkin juurelle voi istuttaa vaikkapa köynnöskasvin kiipeämään muistomerkin tankoja pitkin.(*)

Muistomerkkiä suunnitellessaan Jonna ajatteli edesmennyttä omaa koiraansa englanninspringerspanieli Cheriä. Cherin kuolemasta oli jo vuosia aikaa, mutta varsinaista hautapaikkaa sillä ei ollut. Jonnakin kaipasi paikkaa, jossa omaa karvakorvaa voisi käydä muistelemassa. 

Lemmikin menehdyttyä jäljelle jäävät kauniit muistot ja valokuvia, mutta moni haluaisi toteuttaa muistamista myös konkreettisella tavalla esimerkiksi viemällä jouluna haudalle kynttilän tai kesällä kukkia. Tällainen muistopaikka vaatii myös arvoisensa muistomerkin.

Jonna suunnitteli muotokieleltään yksinkertaisen tyylikkään muistomerkin, joka on kuitenkin personoitavissa jokaisen oman lemmikin mukaan. Muistomerkkiin voi valita värin, lemmikin oman rodun ja haluamansa tekstit. Lopulta Cherikin sai paikan, jossa Jonna voi käydä muistelemassa heidän yhteisiä retkiään.

Yrityksen nimi muodostui Jonnan edesmenneen Cheri-koiran nimestä. Cheri on ranskaa ja tarkoittaa rakasta tai kultaa. Cheriest sanan lopussa olevan -est päätteen lisäyksestä tulee mieleen rakas-sanan vertailumuoto englanniksi; rakas, rakkaampi, rakkain eli Cheriest.

Cheriest-lemmikkimuistomerkit valmistetaan pääosin käsityönä Keski-Suomessa. Valmistustavan vuoksi jokainen valmistettu kappale on uniikki. Kaikki tuotteet, sen osat ja kokoonpano ovat suomalaista työtä.

Muistomerkki on tarkoitettu ulkokäyttöön ja sen voi laittaa lemmikkieläinhautausmaalle, omalle pihalle tai vaikkapa mökille. Muistomerkki kestää hyvin eri säävaihteluita ja myös pakkasta. 

Eläinfiguureista on saatavilla myös pieniä nimilaattoja (korkeus on 4 cm), jotka sopivat tuhkauurniin ja kaikenlaiseen nimikoimiseen. Myös nimilaattaan voi valita sopivan rodun, värin, tekstin ja fontin. Niin koirista kuin kissoistakin on saatavilla laaja valikoima eri rotuja.

nimilaatta lemmikille
Minifiguureissa löytyy laaja valikoima eri eläinlajeja ja -rotuja. Nimilaatta soveltuu esimerkiksi tuhkauurniin tai nimikyltiksi.

Jos asiakkaan etsimää rotua/lajia ei valikoimasta vielä löydy, on mahdollista tilata figuuri toivotulla kuvalla. Myös täysin uniikki figuuri omasta lemmikistä onnistuu, eikä se jää valikoimaan.

Tarjouskoodilla Activecat10 saat 10% alennusta kaikista Cheriestin tuotteista! Tutustu Cheriestin tuotteisiin tästä linkistä (*).

Huom! (*) merkitty linkki on affiliate-linkki. Ostamalla tuotteen affiliate-linkin kautta, saan rahallisen komission, jonka avulla voin ylläpitää Active Cat -blogisivustoa. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja.