fbpx
Testissä Yugien kissanlelut

Testissä Yugien kissanleluja

Testissä Yugien kissanleluja

Kaupallinen yhteistyö Yugien Lemmikkitarvikkeen kanssa.

Kissojen testattavana oli Yugien Lemmikkitarvikkeen onkilelu, sen päähän kiinnitettäviä erilaisia kissasyöttejä ja huovutettu pallo. Yugien kissanlelupaketti saapui nopeasti ja tuotteet oli kääritty kauniisti silkkipaperiin. 

Viirun kanssa avasimme paketin ja Viiru valitsi päättäväisesti lelujen joukosta suosikkinsa; höyhensyötin eli Yugie Toys Featheryn.

Viiru tutustui myös muihin leluihin, mutta höyhensyötit olivat kuitenkin sen mielestä  mielenkiintoisimpia ja erityisesti ne, joihin oli kiinnitetty myös pieni kilikello. Ehkäpä höyhensyötit muistuttavat hieman lintua ja saavat sen tähden kissan saalistusvaiston valloilleen. 

Lelujen saapuessa meillä asusti kotona vielä kaksi lähes luovutusikäistä bengalinpentua. Pennut innostuivat valtavasti ihan jokaisesta testilelusta ja jaksoivat touhuta niiden kanssa pitkään. 

Vuoron perään ne istuivat pahvilaatikossa, tutkivat leluja tarkasti, valitsivat yhden ja kävivät leikkimässä sillä. Vauhdikkuutta leikkeihin sai kiinnittämällä kissansyöttejä onkivapaan ja kaikki syötit olivat niistä mahdottoman kiinnostavia.

Nelli tykästyi pyörittelemään pehmeää huovutettua palloa . Se onkin täysin äänetön lelu ja myös talon isännän mieleen. Äänettömyytensä takia se sopii hyvin myös kissojen yöllisiin leikkeihin.

Myöhemmin Nelli innostui myös onkivavassa roikkuvasta Matosesta ja höyhensyöteistä sekä testaamaan lelujen kelluntaominaisuuksia vesikipossaan. Märällä höyhenlelulla näkyi onnistuvan myös lattian pesu😊.

Testissä Yugien kissanleluja. Nelli valikoi suosikikseen huovutetun pallon.

Nelli valikoi huovutetun pallon testilelujen joukosta.

Sissi valitsi testileluista Matosen ja leikki sillä aluksi pitkään itsekseen. Kun kiinnitin Matosen syötiksi onkeen, kissa sai lisää virtaa ja säntäili luikertelevan Matosen perässä. Lisäsin haastetta saalistukseen vetämällä Matosta huonekalujen ja raapimapuun päältä sekä maton alta.

Onkilelussa on teleskooppivarsi ja sen pituutta voi säätää 38,5 cm ja 99 cm välillä. Onkilelun siima on paksu ja kestänyt hyvin leikeissä. Erilaisten onkilelun vaihtopäiden eli kissasyöttien kokeileminen tuo vaihtelua leikkiin ja niiden vaihtaminen lukkoon on helppoa. Aluksi lukko tuntui jopa hieman jäykältä, mutta parempi niin kuin että se olisi löysä.

Lelut ovat olleet kovalla käytöllä viidellä kissalla ja pysyneet ehjinä paria irronnutta sulkaa lukuun ottamatta. Kissat ovat leikkineet valvotusti myös pelkillä kissasyöteillä ilman onkilelua.

Yugies Toys onkivavan etuna on teleskooppivarren lisäksi se, että siihen voi vaihtaa kissasyöttejä eikä sitä tarvitse heittää roskiin heti ensimmäisen kissasyötin rikkouduttua.

Yugien onkilelun kissasyöteissä löytyy valinnanvaraa, sillä niitä voi valita yksitellen kuin irtokarkkeja 89 erilaisen kissasyötin kokoelmasta. Lisäarvoa tuo myös Yugies Toys kissasyöttien valmistaminen käsityönä Suomessa. 

Lue myös: Lemmikkitarvike Yugien 5 myydyintä kissanlelua

Vertailussa kissan aktivointilelut

Miksi kissan kanssa kannattaa leikkiä?

Sanotaan että nopein tie kissan sydämeen käy leikin kautta. Jo pentuna kissat leikkivät paljon, sillä leikkimällä ne opettelevat tärkeitä taitoja, joita ne aikuisena tulevat tarvitsemaan. Leikki on oikean saalistustilanteen matkimista. 

Kissan vaaniessa lelua sen aivot tuottavat mielihyvähormoneja ihan niin kuin oikeassakin saalistustilanteessa. Leikkimällä kissa saa toteuttaa metsästyskäyttäytymistään ja  metsästämisen tarve säilyy kissalla koko sen elämän ajan.

Leikki lisää kissojen hyvinvointia monella tapaa. Leikkiessä kissa saa niin liikuntaa kuin älyllistäkin haastetta, se saa purkaa energiaansa ja leikki myös lievittää kissan stressiä. Leikkimisen avulla voi kehittää ja vahvistaa omistajan ja kissan välistä suhdetta. Eikä pidä unohtaa, että leikkiminen rentouttaa myös kissan omistajaa.

Koskaan ei kannata leikittää kissaa omilla käsillään, ei edes pentua. Kissan hampaat ja kynnet voivat saada aikaan ikävää vahinkoa.

Päivän viimeinen leikkihetki kannattaa sijoittaa iltaan. Riehakas saalistusleikki väsyttää kissan ja todennäköisemmin se nukkuu yöllä. Kissan kanssa olisi hyvä leikkiä päivittäin, vähintään 15 minuuttia.

Leikin tarkoitus on herättää kissan luonnollinen saalistusvaisto. Kissan saalistus koostuu vaanimisesta, loikasta ja taposta. Lelua kannattaa vetää varovasti hieman nykivin liikkein ja vauhtia muutellen oikeiden saaliseläinten liikkumistavoin. Turhautumisen välttämiseksi kissan on hyvä antaa välillä voittaa leikki eli napata saalis ja möyhentää sitä.

Kissanpentu leikkii Yugien Matosella.

Usva on saanut saaliikseen matosen. Matosia on saatavana 10 eri värissä ja se on Yugien suosituin lelu.

Vinkkejä kissan kanssa leikkimiseen

  • Vaihtele leluja, sillä vaihtelu virkistää myös leikeissä.
  • Laita lelut välillä pois kissan ulottuvilta. Kun lelu on muutaman päivän kaapissa, se on ikään kuin “uusi” kissalle.
  • Suihkauta leluihin kissanminttua.
  • Piilottele leluja tai nameja tai ole itse piilossa ja kutsu kissaa.
  • Laita vatiin vettä ja leluja kellumaan veteen.
  • Tukehtumisvaaran takia älä anna kissalle liian pieniä leluja tai leluja, joista voi irrota osia. 
  • Valvo kissan leikkejä.

Testissä oli Lemmikkitarvike Yugien kissanleluja. Active Cat blogin lukijana tarjouskoodilla ACTIVECAT10 saat 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista (ei koske Yugie Toys Mysteeriboxeja). Lemmikkitarvike Yugien valikoimaan pääset tutustumaan tästä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *