fbpx
hyvä kissanhiekka

Onko hyvä kissanhiekka kallista?

Blogiartikkeli sisältää affiliatelinkkejä, jotka on merkitty (*)-merkillä.

Kulkeeko kissanhiekoissa laatu ja hinta käsikädessä eli onko hyvä kissanhiekka kallista? Markkinoilla on laaja valikoima erilaisia ja erihintaisia kissanhiekkoja. On mikrohiekkoja, kristallihiekkoja, biohajoavia puupohjaisia hiekkoja, paakkuuntuvia, paakkuuntumattomia, hajustettuja ja hajustamattomia hiekkoja. 

Kissanhiekan valinnalla on merkitystä. Hyvä kissanhiekka on riittoisaa, helposti siivottavaa, se sitoo hyvin hajut, tuntuu mukavalle kissan tassujen alla eikä kulkeudu hiekkalaatikosta muualle.

Testasin kolmea erilaista kissanhiekkaa, joista kaikista olin kuullut kehuja.  Valitsin kolme eri hintaista kissankiekkaa; Rainbown kissanhiekan, Intersand Classicin ja Ever Cleanin. 

Ostin myös kolme samanlaista isoa muovilaatikkoa, joihin kaadoin hiekat. Testasin hiekkoja kuukauden ajan kolmella kissallamme ja vaihtelin hiekkalaatikkojen paikkaa välillä. Siivosin laatikoista jätökset 1-2 kertaa päivässä.

hyvä kissanhiekka
Rainbow, Intersand Classic ja Ever Clean kissanhiekat.

Edullinen kissanhiekka pöllysi runsaasti

Rainbow-kissanhiekan ostin paikallisesta S-marketista. 10 litran säkki maksoi 5,90€ eli litrahinnaksi tuli 0,59€/litra. Rainbow-kissanhiekka on valmistettu valkoisesta betoniitista, joka on luonnontuote. Hiekan raekoko on 0,5-5mm. Tuoteselosteessa lukee, että hiekalla on tehokas imukyky, se paakkuuntuu helposti, sitoo hajut, sillä on alhainen pölypitoisuus ja se on riittoisaa.

Oman kokemukseni mukaan Rainbow-kissanhiekka kuitenkin pöllysi todella paljon siivotessa hiekkalaatikkoa. Se paakkuuntui hyvin ja paakut olivat isoja. Hiekka ei kuitenkaan pitänyt hajuja niin hyvin kuin testin toiset hiekat. Hiekka oli todella isorakeista ja sitä kulkeutui kissojen jalkojen mukana lattialle.

Ei Rainbow-kissanhiekka silti ihan surkeaa ole. Olen kerran ostanut tarjouksesta kissanhiekkaa, joka oli niin huonoa, että kissatkaan eivät halunneet käyttää sitä. Hiekka ei paakkuuntunut ollenkaan ja se alkoi parissa päivässä haista jo tosi pahalle.

Intersand Classic kissanhiekka

Tilasin hajustamattoman Intersand Extreme Classic -kissanhiekan Zooplussalta.(*) Hiekka maksoi 1,84€/litra. Tuotekuvauksessa hiekan kerrotaan olevan kanadalainen puhdas luonnontuote. Hiekan kerrotaan paakkuuntuvan tiiviisti ja nopeasti eikä sen pitäisi liimautua kissan tassuihin. Hiekka imee 350% oman painonsa verran nestettä ja on riittoisaa käytössä, koska vain paakut tarvitsee poistaa. Hiekka on 99,9% pölyämätön ja patentoitu kolmitehovaikutus neutraloi hajuja.

Intersand Extreme Classic oli rakenteeltaan todella hienojakoista, testini kaikkein hienojakoisin hiekka. Mielestäni se ei pöllynnyt käytössä, se paakkuuntui ja sitoi hajut hyvin. Tassujen mukana hiekkaa kuitenkin kulkeutui vähän lattioille. Hiekan hinta-laatu suhde oli hyvä.

Ever Clean kissanhiekka

Testini kolmas hiekka oli Ever Clean Extra Strong Unscented.(*) Tilasin hiekan Peten Koiratarvikkeesta ja hiekka maksoi 2,40€/litra. Ever Cleanin tuoteselosteessa hiekan kerrotaan olevan hajustamaton hienojakoinen mikrohiekka, joka paakkuuntuu erittäin vahvasti ja on riittoisa käytössä. Kissanhiekka on valmistettu erittäin imukykyisestä ja voimakkaasti paakkuuntuvasta savesta, joka sitoo ja eliminoi epämiellyttävät hajut aktiivihiilitekniikan avulla.

Ever Clean oli raekooltaan Rainbow-hiekan ja Intersand Classicin välimaastosta. Ever Clean paakkuuntui hyvin, ei mielestäni pöllynnyt ja sitoi hyvin hajut. Se oli todella riittoisaa. Tassujen mukana hiekkaa kulkeutui jonkin verran lattioille.

Lue myös: Päältä kuljettava vai kopallinen kissanhiekkalaatikko?

Tilaa ilmainen ”10 vinkkiä kissasi aktivointiin” -opas!

Osallistu maksuttomalle kissan koulutuksen minikurssille!

Hyvä kissanhiekka maksaa

Mielestäni kaikki hiekat paakkuuntuivat hyvin ja jätökset oli helppo kerätä laatikoista. Koin, että kaikki hiekat olivat riittoisia. Rainbow-hiekka pöllysi todella paljon ja sitä kulkeutui kissojen jalkojen mukana eniten lattioille. Se ei pitänyt hajuja myöskään niin hyvin kuin testin muut hiekat. Kissat käyttivät kaikkia hiekkalaatikoita tasapuolisesti yhtä paljon, joten niille näyttivät kelpaavan kaikki hiekat yhtä hyvin.

Ever Clean Extra Strong Unscented ja Intersand Extreme Classic toimivat kuukauden kokemuksella yhtä hyvin, joten niitä varmasti tulen käyttämään jatkossakin. Hiekat olivat kolme ja neljä kertaa kalliimpia kuin edullisin hiekka.

Mielipiteitä ja kokemuksia eri kissanhiekoista on varmasti yhtä monta kuin niiden käyttäjiäkin. Kissoilla on myös eri tapoja toimia hiekkalaatikoilla ja toiselle sopii paremmin jokin hiekka kuin toiselle. Jotkut kissat eivät peittele jätöksiään niin hyvin kuin toiset, toisilla on tapana pissiä pitkin hiekkalaatikon laitoja, toiset taas kuopivat vimmatusti ja hiekkaa on ympäriinsä. 

Kissanhiekkavaihtoehtoja on nykypäivänä runsaasti, joten kokeilemalla eri hiekkoja jokaiselle löytynee oma suosikkinsa. Myös meillä kokeilut jatkuvat eri hiekkojen parissa. Biohajoavia puupohjaisia hiekkoja en ole testannut koskaan, joten ehkä se on vuorossa seuraavaksi.

Huom! (*)-merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä. Ostamalla tuotteen linkin kautta, saan pienen komission, jonka avulla voin ylläpitää Active Cat -blogisivustoa. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja.

2 ajatusta aiheesta “Onko hyvä kissanhiekka kallista?”

  1. Tosi kiva tämä blogi! Just löysin sen ja lueskelin monta juttua. Paljon hyvää tietoa! Tuotevertailut ovat aivan parhaita, Kiitos!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *