fbpx
Neulo kissan villapaita

Neulo kissan villapaita

Kissan villapaita on hyvä lisälämmike, jotta kissa tarkenee talvellakin ulkoilla. Osa kissoista toki tarkenee paksun turkin turvin ulkoilla pakkasessakin, mutta osalle lisävaate voi olla tarpeen. Maatiaiskissamme Viiru viihtyy neulomassani villapaidassa pidempään ulkona kuin viime talvena ilman villapaitaa.

Kissan villapaita lämmittää kehoa ja mieltä

Etsin internetistä ohjeita kissan villapaitaan ja ihastuin Ullaneuleen malliin, jossa selkäpuolelle muodostuu palmikoista kaunis smokkikuvio. Neuloin villapaidan Ullaneuleen Georg -ohjeen mukaan, joka löytyy TÄÄLTÄ. Kudoin neuleen 4 mm:n pyöröpuikoilla harmaasta Novita 7 Veljestä langasta. Lankaa kului 93 g eli yksi kerä riitti paidan neulomiseen. 

Tein neuleen selkäpuolelle aukon talutushihnaa varten, jotta hihnan voi kiinnittää neuleen alla oleviin valjaisiin. Villapaitaa kannattaa välillä kokeilla kissalle, jotta taluttimen reikä osuu oikealle kohdalle.

Ohje on suunniteltu noin 4-5 kg:n painoiselle kissalle. Viiru painaa vajaa viisi kiloa ja villapaita on sopivan kokoinen. Neule on joustava, joten uskon, että se sopii reilummankin kokoiselle kissalle.

kissan villapaita
Viiru metsälenkillä villapaidassaan. Kissan villapaita lämmittää mukavasti selkää ja vatsaa, mutta antaa kuitenkin hyvin liikkumavaraa.

Edellisen palmikkoneuleen neulomisesta oli kulunut jo niin pitkä tovi, että täytyi käydä äidiltä kysymässä neuvoa palmikkokuvion tekemiseen. Pienen harjoittelun jälkeen se alkoi sujua ja kissan villapaidan neulominen olikin oikein mukavaa touhua. Työ edistyi nopeasti ja oli mielenkiintoista seurata palmikkokuvion muodostumista. Neulominen ei ollut suinkaan yksitoikkoista vaan erittäin vaihtelevaa. Villapaidan valmistuttua innostuin neulomaan vielä toisen samanlaisen.

Jos palmikon neulominen ei ole sinulle tuttua tai tarvitset muistin virkistystä, katso alla oleva ohjevideo.

Epäilin suostuuko Viiru pitämään villapaitaa tai saanko edes puettua sitä sen päälle. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Viiru odotti ulospääsyä niin innoissaan, ettei vastustellut paidan pukemista lainkaan. Villapaita ei myöskään hidastanut tai vaikeuttanut kissan liikkumista, päinvastoin Viiru viihtyi ulkona pidempään kuin viime talvena. Villapaita ei siis jäänyt pölyttymään kaapin päälle, kuten epäilin, vaan on ahkerassa käytössä edelleen.

Joistakin kissoista voi tuntua ikävälle työntää pää neuleen läpi, jolloin paidan pukeminen vaatii harjoittelua. Kissalle voi myös sopia paremmin malli, johon ei tarvitse ”sukeltaa”, vaan kiinnitys on esimerkiksi napeilla mahan puolelta.

Lue myös: Tee itse kissalle aktivointimatto kierrätysmateriaaleista

Tilaa ilmainen ”10 vinkkiä kissasi aktivointiin” -opas!

Osallistu kissankoulutuksen minikurssille!

2 ajatusta aiheesta “Neulo kissan villapaita”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *