fbpx
Haluatko lukea hyvän kissakirjan?

Haluatko lukea hyvän kissakirjan?

Haluatko lukea hyvän kissakirjan? Luin kolme eri tyylistä kissakirjaa, joista kerron tässä blogiartikkelissa. ”Kissanhoidon käsikirja” on kattava teos kissojen hoitamisesta, joka jokaisen kissanomistajan olisi syytä lukea. 

”Alfie -kissa kynnyksellä” on puolestaan kissan näkökulmasta kirjoitettu lämminhenkinen romaani. Alfie on viisas, empaattinen ja rohkea kissa, joka saa paljon hyvää aikaiseksi.

”Kissan koulutusopas” tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja harjoituksia kissan kouluttamiseen, jotta kissan hoitotoimenpiteet ja arki sujuisi mahdollisimman stressittömästi.

Blogiartikkeli sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkitty (*)-merkillä.

Kissanhoidon käsikirja

Kissanhoidon käsikirja on kattava kissojen hoito-opas

Miten kissat viestivät?

Miten voi estää kissaa lihomasta?

Entä miten voi ratkaista kissojen käyttäytymisongelmia?

Vastaukset näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin löytyy “Kissanhoidon käsikirjasta”, jonka on kirjoittanut Päivi Ylikorpi.

Eläinten oppimisprosesseja ymmärtävä ihminen pystyy vaikuttamaan paljon kissan käyttäytymiseen. Kissa ei kykene viekkaaseen juonitteluun, vaan toimii senhetkisten tunnetilojensa ohjaamana. Esimerkiksi kissa voi ajatella mielessään: “Tässä sohvannurkassa tuoksuu kissanpissalta, siihen on siis ennenkin pissattu, joten se on asiaankuuluva pissapaikka. Ihminen huutaa, joten on parasta mennä piiloon.”

Kissanhoidon käsikirja on erittäin kattava kissojen hoito-opas, joka on saanut paljon kehuja eläinalan ammattilaisilta.(*) Kirjasta on iloa ja hyötyä paitsi kissanomistajille myös eläinlääkäreille, eläintenhoitajille, opiskelijoille, hoitoloiden ja löytöeläintalojen työntekijöille.

Kirjassa kerrotaan miten käsitellä, hoitaa ja ruokkia kissaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kirjassa paneudutaan myös kissan käyttäytymiseen liittyviin ongelmiin ja ratkaisukeinoihin. Lisäksi kirjassa kerrotaan kissan valinnasta ja hankinnasta, aktivoinnista ja käsittelystä klinikalla ja hoitoeläintaloissa. 

Kirja pohjautuu ajantasaiseen tutkimustietoon. Mitä enemmän kissanomistaja oppii ymmärtämään lemmikkinsä käyttäytymistä ja kokemusmaailmaa, sitä antoisampaa yhteiselämä on.

Kirjan kirjoittaja Päivi Ylikorpi työskentelee eläinhoitajaopiskelijoiden kouluttajana aikuiskoulutuskeskus Amiedussa. Päivi on työskennellyt pitkään eläinsuojelutehtävissä erityisesti kissojen parissa. Päivi on opiskellut eläinlääkäriasematyöskentelyyn suuntautuneeksi eläintenhoitajaksi sekä opettajaksi.

Kirjan tiedot: 

Kissanhoidon käsikirja

Kirjoittanut Päivi Ylikorpi

Sivumäärä: 418

Kustantaja: Art House Helsinki 

Painopaikka: Printon, Tallinna 2022

Haluatko lukea hyvän kissakirjan?

Romaani kissanystävälle: Alfie – kissa kynnyksellä

Kirja kertoo Alfie-nimisestä kissasta, jonka iäkäs omistaja kuolee.(*) Koska vaarana on joutua löytöeläintaloon, Alfie päättää etsiä itselleen uuden kodin.

Matka uuden kodin löytämiseksi on pitkä ja vaarallinen. Kylmyys, pelko ja nälkä verottavat Alfien voimia. Viimein Alfie löytää sopivan kodin tai itse asiassa useammankin kodin.

Alfien mielestä olisi tuhlausta olla vain yhden kodin kissa, kun voi tarjota seuraa ja saada vastineeksi herkkuja useassa taloudessa vuorotellen. Samalla se tulee auttaneeksi yksinäisiä ja epäonnisia naapuruksia myös ihmisseuran hankkimisessa.

Alfie-kissan kertoma lämminhenkinen romaani aloittaa seitsemänosaisen kirjasarjan. 

Kirjan kirjoittaja englantilainen Rachel Wells on äiti, kirjailija ja kissojen ystävä. Hänellä on ollut kissoja aina, ihan lapsuudesta saakka. Alfie-kirjoissa Rachel on saanut yhdistää kaksi intohimoaan; kissat ja kirjoittamisen. Lisätietoja Rachelista ja hänen kirjoistaan löydät täältä: https://rachelwells.co/

Kirjan tiedot:

Alfie – kissa kynnyksellä

Kirjoittanut Rachel Wells

Suomentanut Elina Lustig

Sivumäärä: 366 

Kustantaja: Otava, Helsinki

Painopaikka: Keuruu 2022

Kissan-koulutusopas

Kissan koulutusopas – näin teet lemmikkisi ja omasta elämästäsi onnellisempaa

Harva kissanomistaja on tietoinen siitä, että kissa on yhtä taitava oppija kuin koirakin. Kissalle voi opettaa monia hyödyllisiä arjen taitoja, kuten tulemaan kutsusta sisälle, nielaisemaan matolääkkeen sekä rentoutumaan automatkoilla ja eläinlääkärikäynneillä.

Kissojen kouluttaminen perustuu halutun käyttäytymisen palkitsemiseen ja ei-toivotun käyttäytymisen huomiotta jättämiseen. Palkinnon on oltava sellaista, mitä kissa todella arvostaa, kuten ruokaa, leikkiä tai silityksiä.

Kissan kouluttamisen tuloksena kissanomistaja saa onnellisen ja helposti hallittavan kissan. Kissan koulutus vahvistaa kissan ja omistajan välistä sidettä ja on kaiken lisäksi hauskaa!

Kirjan ovat kirjoittaneet kissa-asiantuntija Sarah Ellis ja John Bradshaw.(*) John Bradshaw on yksi maailman johtavia ihmisen ja eläimen välisen vuorovaikutuksen tutkijoita. Kirjoittajat kertovat konkreettisesti kissan kouluttamisen hyödyistä. 

Kouluttamalla kissan kokemaa stressiä voidaan merkittävästi vähentää ja kissa oppii sietämään kynsienleikkuuta tai kohtaamaan muita lemmikkejä tai lapsia. Koulutusvinkkien ja harjoitusten avulla sohvasi säästyy kynsimiseltä ja pikkulinnut saavat lennellä ulkona rauhassa.

Sarah Ellis ja John Bradshaw ovat tulleet tunnetuksi Kissojen salattu elämä -televisiosarjasta, jossa seurattiin sadan kissan liikkeitä ympäri vuorokauden.

Kirjan tiedot: 

Kissan koulutusopas – Näin teet lemmikkisi ja omasta elämästäsi onnellisempaa

Kirjoittajat: Sarah Ellis ja John Bradshaw

Suomentanut: Antti Immonen

Sivumäärä: 308

Kustantaja: Docendo

Painopaikka: Printbest, Viro 2019

Haluatko lukea hyvän kissakirjan?

Oletko sinä lukenut kissoista kertovia kirjoja? Mikä on sinun kissakirja -suosikkisi? Kirjoita kommentteihin kirjan nimi, niin muutkin pääsevät nauttimaan kissamaisista lukuelämyksistä.

Tilaa ilmainen ”10 vinkkiä kissasi aktivointiin” -opas!

Osallistu maksuttomalle kissankoulutuksen minikurssille!

Huom! (*)-merkityt merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä. Ostamalla tuotteen affiliate-linkin kautta, saan pienen komission, jonka avulla voin ylläpitää Active Cat -blogisivustoa. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *